Druk, druk druk...!
Blijf op de hoogte en volg Lisanne
03 Juli 2014 | Verenigde Staten, West Jordan
Nog even een update, voodat ik vier dagen op 'vakantie' ga! Ja-ja! Ik ga op vakantie! Karen en Jim, de mensen waar ik nu mag logeren, nemen me mee voor een weekendje weg. Een vakantie in een vakantie. Ik weet zeker dat niemand dat ooit eerder heeft gedaan! Hihi!
Tjee, ik heb maandag nog een blog geschreven en ik heb in die korte tijd alweer zoveel gezien! Gelukkig houd ik een dagboekje bij, waarin ik per dag opschrijf wat ik heb meegemaakt. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om alles te onthouden!
Als eerste wil ik jullie graag kort vertellen over de test die alle honden moeten doen, voordat ze een therapiehond mogen zijn. Karen en Susan hebben tijd vrijgemaakt voor mij, om zo'n test te simuleren. De honden moeten elk iedere twee jaar opnieuw de test doen, om te kijken of ze nog steeds geschikt zijn. Er zijn verschillende onderdelen, als bijvoorbeeld het begroeten van mensen of langs rolstoelen en looprekken lopen, zonder bang te zijn. Maar uiteindelijk gaat het erom dat de hond andere mensen erg leuk vind en dat de handler goed met de hond om kan gaan.
Verder heb ik nog een bezoek gemaakt bij een kinderziekenhuis. Susan, die ook bij de test was, samen met haar hond Diva, waren er ook. Dit was wel een van de leukste ziekenhuisbezoeken die ik heb gehad! Susan liet Diva helpen bij de fysiotherapie-oefeningen. Kinderen mochten een bal gooien en het weer aanpakken van Diva als dit lukte. Ook heb ik gezien dat Diva in de rolstoel ging zitten en dat het kind de rolstoel ging duwen.
Je denkt misschien dat deze dingen weinig nut hebben, maar dat is helemaal niet zo! Met het balletje gooien bijvoorbeeld, worden de armspieren getraind. Er was een jongentje die geen kracht had in zijn armen en zijn fysiotherapeute vroeg aan Susan, of Diva de bal wat verderop wilde neerleggen, nadat ze hem had opgehaald. Dan moest het jongentje daarheen kruipen, om de bal weer weg te kunnen gooien.
En met het lopen achter de rolstoel, terwijl Diva in erin zit, is om het lopen te oefenen en dus weer wat spierkracht op te bouwen.
Het was een leuke ochtend die dag en Susan is een superlieve vrouw! Ik vond het erg leuk om met haar mee te gaan en om Diva aan het werk te zien!
Zoals ik al zei, logeer ik nu bij Karen en Jim. Zij hebben zes Bernersennen, dus een drukke bedoeling hier! Karen heeft Nederlandse ouders, dus ze is wel wat bekend met de Nederlandse gewoonten. Het is hier erg gezellig! En het is erg lief van ze dat ze me ook nog meenemen in hun supergrote motorhome!
Dat betekent natuurlijk dat ik afscheid moest nemen van Tom en Carmen. Natuurlijk zou ik ze nog wel zien, maar het is toch anders. Ik heb het daar ENORM naar mijn zin gehad! Wat zij dat lieve mensen!
Samen met Karen ben ik gisteren naar iemand geweest die puppetjes hadden van vijf dagen oud. Erg lief! En later die dag zijn we naar een manege geweest in een plaats genaamd Ogden. Daar is een programma genaamd Freedom Riders, waar ze kinderen met fysieke problemen laten rijden op een paard. Hier heb ik Elayne ontmoet, wat ook een heel lief persoon is! Ze heeft me overladen met informatie en is een super gepassioneerd iemand. Ook geweldig met de kinderen trouwens! Karen mocht haar therapiehond Angelle meenemen en zij is ook een superlieve hond naar iedereen!
Nog een dingetje, nou ja... Twee eigenlijk voordat ik stop. Ik heb mijn eerste echte AMerikaanse hamburger gehad! En ook mijn eerste corndog. Dat is een worstje met een soort broodachtig iets erom heen. Het was allemaal best lekker!
Tot snel! Ik zal aan jullie denken, tewijl ik heerlijk aan het camperen ben!
03 Juli 2014 - 16:08
Paps En Mams:
Fijn je even gesproken te hebben. We zijn benieuwd wat je krijgt te zien tijdens je vakantie in je vakantie. Houden van je
paps en mams -
03 Juli 2014 - 20:46
De Schnauzerfamily:
Camperse en denk aan je lijn. -
06 Juli 2014 - 18:14
Christina:
hoi
leuk om je verslag te lezen heb toch een beetje dat we met je mee zijn
groetjes Christina, Robert en Smokey